Bospaddestoelen pasta |
Ingrediënten: 75 gr pijnboompitten 5 el olijfolie 10 teentjes gesneden knoflook 500 ml slagroom 4 sjalotten, fijngesneden 400 gr bospaddestoelen zout en peper 500 gr verse tagliatelle 15 gr bladpeterselie fijngesneden |
Bereidingswijze: Rooster de pijnboompitten. Verhit 2 el olijfolie in een steelpan en bak hierin de knoflook lichtbruin. Schenk de slagroom erbij en breng deze tegen de kook aan. Laat de room 12 minuten zachtjes inkoken tot er 200 ml van over is. Pureer de knoflook met de room in de keukenmachine. Verhit 3 el olie in een koekenpan en bak hierin de sjalotten 2 minuten. Doe de paddestoelen erbij en bak ze net zo lang tot het losgelaten vocht weer is verdampt. Voeg de knoflookroom toe samen met de pijnboompitten. Breng op smaak met peper en zout. Kook de pasta beetgaar. Giet de pasta af en bewaar 100 ml kookvocht. Roer de saus en de peterselie door de pasta. Voeg eventueel het kookvocht toe als het geheel te dik is. Serveer direct. |